Център по изкуства, култура и образование

ПРЕДСТАВЯНЕ

ЦПЛР ЦЕНТЪР ЗА ИЗКУСТВА, КУЛТУРА И ОБРАЗОВАНИЕ „СОФИЯ“

 

Център за изкуства, култура и образование „София“ е най-цветното място в Район „Надежда“. Тук деца и младежи намират своя път  към творческо  развитие и личностно израстване чрез музика, театър, танци, изобразителни и приложни изкуства, чуждоезиково обучение, младежки дейности.

Центърът за изкуства, култура и образование „София” е  институция, която има шест филиала в столицата и е притегателно място за близо 3000 деца и младежи. От  тях  600 са избрали филиал „Надежда”  за свое място за  общуване, развитие и изява.

Центърът дава възможност на всеки да покаже своя талант, идеи, да  опита от всичко, което го вълнува. Тук децата правят своите първи опити за летене към големите мечти, към големите  сцени. Неслучайно Вокално-театрална формация „Врабчета” е свила гнездо на това уникално място, а успехите са видни. Вече 25 години Врабчетата радват публиката със своите музикални и театрални спектакли,  шоу-програми. Талантът на децата е забелязан и затова наградите са безброй. Богатият репертоар на формацията се пее от малки и големи. Песните на Врабчетата вече са влезли  в учебниците по музика, а най-популярната  от  тях е „Бански на лалета“. Знаете я, нали?!

Район Надежда е дал  живот и на единствения в столицата Детски и младежки духов оркестър със звучното име „Надежда”. Всеки празник се огласява от  неговия мощен звук. В Център за изкуства, култура и образование  всичко върви  по  ноти. Тук децата  се докосват до  света на музикалните инструменти: пиано, китара, тромпет, саксофон, флейта. Всеки може да опита.

Центърът за изкуства е отворил врати и за всички малки и големи художници и приложници. Тук за тях се разкрива вълшебният свят на  багрите и  всичко оживява  в  чудните  картини на малките творци. Заслужени награди  и  много изложби съпътстват работата на тези творчески  школи.

В съвременния свят е много важно да  общуваш на чужд език. Затова в Центъра за изкуства , култура и образование „София“  повече от 250 деца  изучават английски език.

Центърът за изкуства, култура и образование „София” дава възможност на децата и младежите за свободен, мотивиран избор на дейности в областта  на изкуствата. От тук тръгват първите стъпки към  професионалното развитие на много млади хора. Голяма част от тях  вече са  известни  актьори, певци, музиканти, танцьори, графични дизайнери, сценографи. 

Децата и младежите на Район „Надежда“ намират своето място за социални контакти, неформално общуване и образование именно тук – в Център за изкуства, култура и образование „София“. Творческата среда и социалните контакти, които се създават на това място, правят възможно личностното израстване на всеки. Тук  е мястото за общуване, както на децата, така и на техните семейства.