Нова сграда на 24 детска градина "Надежда" в ж.к. Надежда 3

Завършваме новата сграда на 24 детска градина "Надежда" в жк Надежда 3, с което ще осигурим още 140 места за децата от район #Надежда" (2 яслени и 4 градински групи) !

Продължаваме видео рубриката #ЗаедноСмеНадежда, в която с общинският съветник Татяна Георгиева/Tatyana Georgieva ви представяме текущите обекти от строителната ни програма!

Очаквам филиалът на 24 ДГ да бъде въведен в експлоатация между 15 и 30 септември 2023 г, след което местата ще бъдат обявени в Информационната система за обслужване на детските градини!

Преодоляхме недостига на места във възрастова група 3-6 години в район "Надежда", след упорита работа и откриването на общо 740 нови места през последните години. Не само обещания, а много усилия стоят зад новите обекти: 170 ДГ, филиал, 2 сгради на 171 ДГ Свобода, 172 ДГ "София" и сега 24 ДГ, филиал.

Продължаваме активна работа по осигуряване на нови места за децата в яслена възраст.

"Софиянци трябва да знаят, че реализацията на подобни обекти не е даденост. Новите детски градини са резултат на инициативност, проектна готовност и много екипна работа между районният кмет и администрацията на Столична община. Общо 740 семейства от район "Надежда" вече могат да работят и да бъдат спокойни, защото децата им са поверени на най-добрите педагогически и медицински грижи.", каза Татяна Георгиева.

Пожелавам на директора на 24 ДГ Емилия Петрова да превърне тази страхотна нова сграда в истински дом и любимо място на децата на "Надежда".

 

Линк на видеото във Facebook