Новини

<< Към всички новини

Район „Надежда“ е с 12 спечелени проекта по програма „Зелена София“ 2024

24/09/2024
Card image cap

Район „Надежда“ отново е сред водещите столични райони по програма  „Зелена София“ - с 12  одобрени проектни предложения.

    Общо 155 са одобрените проекти в 24  района на територията на Столична община. Съгласно регламента на програма “Зелена София”, право на участие имат  етажни собствености, неправителствени организации, регистрирани по Закона за юридическите  лица с нестопанска цел и читалища, регистрирани по Закона за читалищата. Етажните собствености и организации поемат  ангажимент за устойчивост на проектите си, като   се грижат  за обновените зелени площи мининум 3 години.

    Програма “Зелена София“  предвижда на одобрените кандидати да  бъдат осигурени:  дървесна растителност, храсти и цветя, паркова мебел, а отговорността по засаждането, монтирането и поддръжката ще бъде на гражданите. Със собствен труд и идеи, те ще имат възможност да подобрят и облагородят околоблоковите си пространства

   Програма „Зелена София“ се реализира от 2011 година, като район “Надежда“ неизменно е сред водещите администрации по брой одобрени проекти. Поздравяваме жителите на район „Надежда“, които   за поредна година показаха активна гражданска позиция и стремеж за развитие и опазване на зелената система на София.

Списък на одобрените проектни предложения по Програма „Зелена София“ 2024 - виж тук: