Новини

<< Към всички новини

Стотици гости на празника „Преоткрий... София“ в Северен парк

18/09/2024
Card image cap

Район Надежда, Столична община отбеляза  17 септември - Ден на София с  празничен концерт "Преоткрий... София" в Северен парк.

В програмата взеха участие: деца от 90 ДГ "Веса Паспалеева", Фондация за биологично земеделие "Биоселена", Вокално-театрална формация "Врабчета",   Център за изкуства, култура и образование "София"  с различни арт дейности, клуб по спортни танци „Проданс-М“, Ансамбъл "Българани", Стефания Станоева и Валентини  Христова от школата по народно пеене към НЧ "Съзнание" 1919, както и специалните гости от Джаз формация "София" към Общински културен институт- Надежда.

Кметът на район „Надежда“  инж. Димитър Димов  поздрави всички граждани с думите: „София означава мъдрост. Мъдрост, която черпи силата си от вярата, надеждата и любовта! Развитието на вековния град София е наша отговорност, мисия и обещание пред младото поколение на столицата!.

Активните граждани винаги са във фокуса на районна администрация „Надежда“ и за поредна година районният  кмет връчи  ежегодните награди сребърна монета „Надежда“. Победителите за 2024 г.  вече определяме като наши партньори, защото  влагат неизчерпаема енергия и идеи в името на каузата “Надежда“. Специалните призове получиха трима представители на местната общетвеноост:

Гергана  Борисова - жител на район "Надежда",  майка на 3 деца, впечатлява с активна гражданска позиция. Една дама, която не само има мнение по  различни въпроси  от градската среда, но не пести време и усилия да реализира идеите си.

Национален съюз "Единение" - доц. Георги Маринов, председател и Любомир Ласков, секретар на Съюза. През 2024 г. стартира партньорството  между район "Надежда"  и НС "Единение" - в резултат реализирахме 2 прекрасни исторически възстановки - на тема Освобождението на град София и Априлското въстание с домакин Северен парк, район "Надежда". Горди сме, че хиляди хора, част от които децата и младежите на нашия район, бяха в публиката. Заедно почетохме героите от българската история и чрез своебразен мост прехвърлихме младото поколение  от миналото в настоящето.
 Георги Янков и собствениците на четириноги любимци в Северен парк - 
 Уникален момент от комуникацията с районна администрация “Надежда“ е реализацията на Благотворителен календар "Любовта няма порода",  в който са заснети четириноги любимци с благотворителна цел.

Всички жители и гости на  район „Надежда“ имаха удоволствието да преоткрият  нашата столица София по време на празничния концерт -  град с вековно наследство и  с поглед към бъдещето. Изпълнителите представиха  традициите, културата, историята и природата  на града ни чрез творческите изяви. Арт работилниците  на нашия  партньор „Биоселена“  очароваха с богатото биоразнообразие и иновативни идеи за внедряването му в ежедневието на хората.

Празникът завърши с думите „София- расте, но не старее“ и с призив  всички жители да не спират да растат и да се развиват заедно с нея.