Новини

<< Към всички новини

Десетки родители участваха в Световна седмица на кърменето в Северен парк

08/08/2024
Card image cap

Десетки родители участваха в Световна седмица на кърменето в Северен парк

 

Район “Надежда” отбеляза Световната седмица на кърменето (1-7 август) с много усмивки и полезна информация за всички бъдещи и настоящи майки.  Мотото на кампанията през 2024 г. е  „Да преодолеем препятствията – подкрепа за кърмене на всички“.

Акушерката Мария Евгениева от Банка за майчина кърма даде ценни съвети за успешен старт на кърменето на присъстващите майки.

„Банката за майчина кърма е структура към Столична община и работи за насърчаване на кърменето с подкрепа, обучение и информация, поднесена по достъпен начин. Колкото повече майки успешно и продължително кърмят своите деца, толкова повече са шансовете част от тях да имат мляко, което да остава в повече и което те могат да дарят.“, обясни д-р Мария Русинова, директор на Банката.

Изключителен интерес предизвика уъркшопа на “Академия Първа Помощ" за реакция при инциденти или критична ситуация в ранна детска възраст..

Специална благодарност на нашите партньори от “Банка за майчина кърма” и списание “9 месеца”, с които отново работихме заедно в подкрепа информираността за кърменето.