Новини

<< Към всички новини

Лятно „Кино под звездите“ ще зарадва гостите на Северен парк на 14 август

30/07/2024
Card image cap

За четвърта поредна година "Кино под звездите"  ще представи най-актуалните филми на голям екран  в любими столични паркове!

На 14 август (сряда), от 21.00 часа,  в Северен парк,  вход от ул.“ Народни будители“ (жк Свобода)  киноманиге ще се насладят на българския филм „Уроците на Блага“ – режисьор Стефан Командарев, с участието на  актьора Асен Блатечки.

Във филма „Уроците на Блага” се разказва историята на пенсионираната и наскоро овдовяла учителка Блага, която става жертва на телефонна измама и остава без спестяванията си . Животът ѝ се преобръща, тя осъзнава, че няма начин да си върне парите, докато не получава примамливо, но подозрително предложение за работа. Някога стриктната и честна жена, бавно започва да прекрачва всичките си принципи.

„Кино под звездите“ представя безплатни прожекции на филми от българското и световното кино на огромен екран с размер 12 х 7 метра, с брилянтно качество и професионално озвучаване.
Всички прожекции на пълнометражни филми ще са предшествани от прожекция на късометражно филмче, специално селектирано за събитието. 
Организаторите са предвидили пейки за зрителите, но при желание всеки може да донесе и собствен удобен стол.

Събитието се осъществява с подкрепата на Столична община по програма "София - творчески град на киното" и е  под егидата на ЮНЕСКО.