Новини

<< Към всички новини

СВЕТОВНАТА СЕДМИЦА НА КЪРМЕНЕТО

30/07/2024
Card image cap

,,9 месеца‘‘ и Столична община, район Надежда, отбелязват СВЕТОВНАТА СЕДМИЦА НА КЪРМЕНЕТО със специално събитие на открито: https://www.facebook.com/events/1193804738417573 Заповядайте на 3 август, от 10:00 ч., в Северен парк. Ето и какво ще се случва през деня 
От Банка за майчина кърма ще ви очакват специалисти, които ще осигурят безплатни индивидуални КОНСУЛТАЦИИ на кърмещи жени и бъдещи майки. Заповядайте, ако ви интересуват въпроси като:
   - Как да изцеждаме и съхраняваме кърмата правилно в домашни условия?
   - Кои са най-честите трудности, споделяни от майките в началния етап на кърменето?
   - Митове, свързани с кърменето и качествата на майчината кърма.
   - Колко често да храним бебето?
В 10:30 е време за УЪРКШОП с професионалист от "Академия Първа Помощ”. По време на него ще научим кога и как се прави сърдечен масаж, как да реагираме при температурен гърч, как да помогнем на бебе, което се е задавило, изгорило или паднало от леглото?
Мисията на Сдружение “Академия Първа Помощ” е да образова хората да вземат интелигентни решения относно тяхната безопасност и сигурност в случай на инцидент или критична ситуация.
От 11:00 до 12:00 акушерка Мария Евгениева ще проведе УЪРКШОП “Начало на кърменето - как да избегнем проблемите”.   По случай Световната седмица на кърменето Мария ще провежда безплатни консултации в кабинета в ДКЦ 20. Може да се запишете за тях на място на събитието в събота или по телефон 0882342454.
Обща мисия
Основната цел на инициативата е популяризиране и насърчаване на кърменето, донорството на кърма, важността на кърменето за здравето на бебето и майката.