Новини

<< Към всички новини

Северен парк фест

19/06/2024
Card image cap

За първи път на територията на район „ Надежда“ ще се проведе „Северен Парк Фест“. В края на месец юни– от 20.06.2024г. до 23.06.2024г., от 10:00 ч. до 22:00 ч., жителите и гостите нашия район ще имат възможност да посетят „Северен Парк Фест“, който е  мултижанров, културен и семеен фестивал. Включени са творчески и спортни занимания, образователни програми, развлекателни атракциони за всички възрасти и концерти на любими артисти. Очаквайте специалните музикални гости всяка вечер, на 20-ти юни гост ще бъде рапърът 100 KILA. Още на следващата вечер специални гости ще бъдат и рок легендите от Група Сигнал. На 22-ри юни огнената DARA ще завладее сцената. За финал, посетителите на фестивала ще имат възможност да се докоснат до творчеството на харизматичния Стефан Вълдобрев. Входът за концертите ще бъде безплатен, с начален час 20:00 ч.

Десетки талантливи и изявени деца ще вземат участие във Фестивала.

Момичетата на ВК Локомотив- 1929 София ще вземат участие, показвайки завидни умения по волейбол. Учениците от 153. Спортно училище „ Неофит Рилски“ ще се включат с демонстрации на различни видове спортове. Школа за народни танци „Веселите шопи“ ще гостува на „Северен парк фест“ с богата танцова програма.

Арт зона  „Базар на изкуствата и творческите занаяти“ ще се превърне в център на изкуството, където всеки ще има възможност да се докосне до магията на изкуството. Със специални щандове ще гостува  Асоциация „Българска книга“. Организаторите са подготвили творчески класове за деца и възрастни, еко занимания, открити спортни и танцови тренировки.

Гост на „Северен парк фест“ ще бъде и фондация „Горска работилница“, която ще предложи на децата и техните родители вълшебно преживяване в четири специални горски станции: „Животът на пеперудите“, „Градско градинарство“, „Еко строителни материали“ и „Емоционална интелигентност“.

Най- мащабният лунапарк, с атракциони за малки и големи, който ще вдигне адреналина до небето, ще бъде на „Северен парк фест“. Ще има батут, виенско колело, детски карусел, блъскащи колички, паратропер, брейк денс и много други.

 

„Северен парк фест“ се реализира с подкрепата на Столична община.