Новини

<< Към всички новини

Посещение на делегация от 102 Основно училище "Панайот Волов" в гр. Загреб

11/06/2024
Card image cap

В периода 03–06 юни 2024 г. делегация, водена от директора на 102 ОУ Румяна Здравкова заедно с учителите по хърватски език - Тина Гълъбова и Стоян Шапаров,  осъществиха планирано работно посещение в гр. Загреб.

Делегацията се срещна с директора на ОУ "Григор Витез" Влатка Ковач и екип. Проведен беше разговор относно предходните им съвместни дейности и планиране на бъдещи проекти, включително по програма Еразъм и проекта еTwinning. Плановете за бъдеща съвместна дейност бяха официализирани с подписването на договор за сътрудничество между двете учебни заведения.  

На 5 юни делегацията от 102 ОУ бе приета от посланик Ива Крулева. Специално внимание посланик Крулева отдели на посещението на хърватския външен министър Гърлич Радман в 102 ОУ. След като се запозна с плановете на училището за включването по програма Еразъм, с постигнатите договорености с хърватското училище и дългогодишното сътрудничество с училището в Кащел Нови посланик Крулева изрази готовност за съдействие от страна на посолството.  

Друга ползотворна среща,  се проведе в българския културен център в град Загреб. В изчерпателен разговор домакините разказаха за интересните и дългогодишни отношения между двете страни. Бяха набелязани конкретни дейности от общ интерес, включително и публикации на ученици и преподаватели от 102 ОУ в списание "Родна реч". В срещата участваше и бившият хърватски посланик Лйерка Алайбек.

Посещението и наситената работна програма бяха организирани с активното съдействие на Посолството в Загреб в лицето на посланика Ива Крулева и съветника Стоян Станкулов