Новини

<< Към всички новини

Обществено обсъждане за определяне разположението на паметник „Ангели на пътя“

14/03/2024
Card image cap

Обществено обсъждане за определяне разположението на паметник „Ангели на пътя“

 

На 13.03.2024 г. от 18:00 ч. в сградата на СО - район „Надежда“ се проведе обществено обсъждане на виза за проектиране за предварителни проучвания за определяне разположението на паметник „Ангели на пътя“ .

На срещата присъстваха инж. Д. Димов, кмет на СО-район „Надежда”, арх. Димо Александров, главен архитект на район „Надежда“, Цветелина Стефанова - началник отдел „Комуникация, дигитализация, програми и проекти“, арх. Олга Божичкова, младши експерт в отдел „УТКР“ и граждани.

Обсъждането се реализира  с цел  представяне  на идеята за паметник „Ангели на пътя“  на територията на Северен парк. Кметът на район «Надежда» инж. Димитър Димов обясни на присъстващите, че  администрацията му подкрепя идеята за изграждане на паметник „Ангели на пътя“ и се надява идеята да бъде възприета и от местната общественост.

 Авторите на предложението предлагат паметника да бъде локализиран в Северен парк (Главен вход) - в цветното простраство до езерото и детската площадка. (УПИ-1 –за парк, ПИ с идентификатор 68134.1375.2011 по ККРР, кв. 25, м. „Северен парк“, СО – район „Надежда“.

     Присъстващите имаха възможност да изразят мнения и становища по темата на обсъждането, сред които се откроиха  изборът на материал за изработка на паметника и осигуряване на сигурността му.  В срок до 27.03.2024 г. , гражданите могат да изпратя своите предложения на е-mail:   или в Деловодството на район „Надежда“ на адрес: ул. „Осми март“ №6.

     Администрацията ва район «Надежда» обясни, че следващите стъпки от процедурата  са обявяване на конкурс за проектиране и изпълнение, както и осигуряване на  финансиране.

      Заключителната обществена дискусия ще се проведе на 10.04.2024 г. от 18.00 ч. в заседателната зала на район «Надежда», на адрес: ул. «Осми март» №6.