<< Към всички новини

Стартира благотворителната кампания "Надежда-с вяра в доброто"

27/03/2024
Card image cap

На днешния светъл християнски празник Благовещение започваме благотворителна кампания "Надежда - с вяра в доброто!".

Нашата кауза е да подкрепим завършването на православен храм "Св. Серафим Софийски Чудотворец" в жк "Надежда" 3. Грубият строеж ще бъде завършен до лятото на 2024 г, с осигурените общински средства. С общи усилия искаме да завършим още едно духовно и свято място в нашия район - вторият православен храм.

Организатори на инициативата са район "Надежда", Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни /МКБППМН/ и църковното настоятелство на храм "Свети Серафим Софийски Чудотворец".

В тази мащабна кампания се включват всички училища , детски градини и Центрове в "Надежда", защото вярата в доброто е това, което ни обединява.

Чрез МКБППМН ще предоставим базови материали за изработката на сувенири, картички и подаръци от децата в образователната система на територията на „Надежда“. На специални Великденски базари в учебните заведения и в Северен парк, ще имате възможност да подкрепите общата ни кауза като закупите сувенир.

В процес на организация са и различни постановки, и спектакли с участието на талантливите деца на "Надежда", а билетите за тях ще включим в благотворителния фонд..

Вярвам, че благовестието върви ръка за ръка с доброворчеството! Нашият район "Надежда" доказа, че е един от най-силните и мотивирани райони в реализацията на благотворителните каузи.

Нека на този светъл ден Благовещение кажем "да" на доброто, защото то е в основата на всяко здраво общество.