Новини

<< Към всички новини

Район "Надежда" отбеляза Международната седмица на брака

16/02/2024
Card image cap

В Международната седмица на брака, с екипа ми имахме емоционална и вдъхновяваща среща с 4 двойки от Район Надежда, Столична община, всяка от които отбелязва над 50 години семеен живот!

"Тайната на дългия и щастлив брачен съюз е да гледаме в една посока, да бъдем търпеливи и да се обичаме всеки ден.", това споделиха доайените Росица и Петър Димитрови, които вече са отбелязали диамантена сватба с цели 67 години брак. Останалите семейни двойки, които поздравихме са Павлинка и Костадин Самарджиеви (56 години брак), Марияна и Кирил Кирчеви (54 години брак), и Жана и Иван Барбалови (53 години брак).

Нашите специални гости са и членове на пенсионерските клубове в район "Надежда", където заедно отбелязваме всички български празници.

Сълзи на умиление предизвика специалния музикален поздрав на прекрасните деца от 27 ДГ "Детска китка". 

Поздрав към семействата отправиха Виктория Раловска-Павлова, заместник-кмет на район "Надежда" и Вяра Арнаудска, секретар на район ""Надежда". Те споделиха, че приемат тази среща като безценен урок. "С отговорност приемаме мисията да бъдем пазители на традициите и семейната любов!", казаха представителите на район "Надежда".

Вярвам, че именно подобни срещи ни превръщат в още по-силно и сплотено традиционно общество. 

В следващите години ще разширим участието си в "Седмица на брака" и ще отпразнуваме заедно любовта на още повече семейни двойки от нашия район!