Новини

<< Към всички новини

Третото издание на Зимния фестивал на традициите предстои в кв. „Илиянци“

30/01/2024
Card image cap

Третото издание на Зимния фестивал на традициите очаква всички любители на фолклора на централния площад в кв. „Илиянци“ (бул. „Рожен“ 61) на 17 февруари 2024 г. (събота) от 11.00 ч.

Съорганизатори на събитието са район „Надежда“, Инициативен комитет граждани от кв. „Илиянци“ и НЧ „Отец Паисий-1930“.

В богатата празнична програма ще видите: народната певица Светла Дукатева, фолклорна танцова формация „Мойто либе“ и детски танцов състав към НЧ „Отец Паисий-1930“.

Специалното участие на Сурвакарска група гарантира доброто настроение на всички гости. Водещ на събитието ще бъде Анета Вълканова.

Традиционният кулинарен конкурс в категориите домашни вино, пита и баница отново ще зарадва всички посетители на Зимния фестивал. Записване за участие е възможпно в читалището предварително или на място в деня на празника.

Организаторите предвиждат специални награди и грамоти за най-добрите винари и най-големите майстори на тестените изделия.

На скарата ще се вихри местен майстор на грила, който ще предлага част от асортимента с благотворителна цел.

Средствата ще бъдат дарени на местното НЧ „Отец Паисий-1930“ в кв. „Илиянци“.

"Радвам се, че превърнахме Зимния фестивал на традициите в любимо събитие на жителите на район „Надежда“. За пореден път ще пресъздадем обичаите “Сурвакарство", "Водици ", "Бабин ден ", "Трифон Зарезан ", "Тодоров ден", "Баба Марта", за да покажем богатството на българския фолклор. Вярвам, че заедно можем да бъдем истински пазители на традициите", каза инж. Димитър Димов, кмет на район "Надежда".