Новини

<< Към всички новини

Тържествено откриване на нов филиал на 24 ДГ "Надежда"

20/12/2023
Card image cap

На светлия православен празник Игнажден официално откри новия филиал на 24 ДГ „Надежда“.

Преди дни сградата стана носител на голямата награда в националния конкурс „Сграда на годината“ 2023, категория „Социална инфраструктура-Образование“.

Новата градина е за 140 деца, които ще посещават 2 яслени и 4 градински групи.

На събитието присъстваха общинските съветници Георги Георгиев и Татяна Георгиева, директори на детски градини, училища, синдикални представители. Специални гости на откриването бяха Йорданка Фандъкова (кмет на Столична община (2009-2023 ), Дончо Барбалов, заместник-кмет в направление „Финанси и здравеопазване“ (2011-2023) и Стефан Марков (общински съветник 2015-2023).

„Децата на район „Надежда“ са истинските победители днес – те ще посещават модерна, сигурна и креативна образователна среда. Този успех се дължи на екипна работа и подкрепата на ръководството на Столична община в мандат 2019-2023. Програмата за изграждане на нови детски градини, създадена от г-жа Фандъкова, осигури близо 700 нови места в детски градини в район „Надежда“. Наградата „Кмет на годината“ 2023 от Синдикат на българските учители също е пример, че заедно можем повече в името на нашите деца.“, каза инж. Димитър Димов, кмет на район "Надежда" по време на откриването.

„В новия филиал на 24 ДГ „Надежда“ днес влизат хора с добри дела, отворени сърца и чиста вяра. Вярвам, че на светлия християнски празник Игнажден сме поканили здравето, благоденствието и успеха в нашия нов дом!“, каза директорът на детската градина Емилия Петрова.

Децата от 24 ДГ „Надежда“ поздравиха гостите с музикални и танцови изпълнения, които бяха силно аплодирани от всички присъстващи.