Новини

<< Към всички новини

Детски спортен празник в кв. "Требич"

04/10/2023
Card image cap

Футболни турнири, демонстрации и щафетни игри събраха деца и родители на спортен празник в кв. Требич.

Празничната програма започна с провеждане на футболен турнир, в който взеха участие

ученици от три столични училища в район „Надежда“, както и местни деца от кв. Требич.

 

Призовото място във футболните мачове заеха учениците от 54 СУ „Св. Иван Рилски“. На второ място във футболната напредвара се класира отбор с местни деца от кв. Требич. На трето и четвърто място се наредиха отборите на 54 СУ „Св. Иван Рилски“ и 101 СУ „Бачо Киро“. 

 

Спортната инициатива продължи с турнир по футбол на маса (джаги) и демонстрация по стрийт фитнес с участието на младите таланти от СК „Издигане“. За доброто настроение се погрижи танцов състав „Боговица” към НЧ "Просвета".

 

На събитието присъстваха народния представител Анна Александрова, Павел Драгомиров, изпълнителен директор на „Българска федерация по футбол на маса“, представители на  ФК „Вихър“ Требич 1922, както и местни жители на кв. Требич.

 

Участниците показаха талантливи умения в спортните турнири. Всеки  от тях получи медал, а призьорите в турнира бяха наградени с купи, тениски. Специални благодарности към Георги Стоянов, изпълнителен директор в „Нутренд България“ ЕАД, който осигури протеинови вафли за участниците.            

 

Партньор на инициативата е Сдружение „Заедно сме за Надежда“. Празникът се реализира в рамките на проект „Детски спортен празник“, финансиран по програма „Спорт в района, спорт за всички“ на Столична община и е част от инициативите посветени на Европейската седмица на спорта – от 23 до 30 септември.