Новини

<< Към всички новини

С вяра, надежда и любов в сърцето

18/10/2023
Card image cap

Поставяйки началото на първото издание на необикновения и неподражаем фестивал „С вяра, надежда и любов в сърцето” в столична община район „Надежда” на 19.09.2023г включихме богатата история на миналото, а на 20.09.23 отново с прекрасния и чаровен Ники Станоев се забавлявахме, обучавахме и играхме в настоящето под надслов „Моят избор– ключ към щастието”. Свободата да мечтаеш, да създаваш и да се наслаждаваш на това, което сам създаваш, е безценна. И е за всеки.

В следващите 10/десет/ часа представихме някои от най-интересните инициативи и техните забележителни истории, често свързани с трудности и взимането на важни решения. Говорихме за пътя, който трябва да изминат и следата, която да оставят след себе си.

Специално подбраните теми предоставиха възможност на подрастващите и възрастните да отразят своите лични нагласи за поведение в конкретна ситуация и във взаимоотношенията в общността, както и личният избор за собствено и обществено благополучие.

Програмата започна с Театър Камбана арт -"Кой покори Слънцето?" - интерактивна куклена приказка от Цвете Янева. В нея Екатерина Казакова и Силвия Стоянова разказаха на прекрасните ни деца за едно необикновено щурче, което иска да бъде герой. Но нашата публика му помагна да разбере, че герои могат да бъдат не само тези, които размахват саби, а и тези, които с музиката си покоряват сърца.

Продължихме с пленителните изпълнения на талантливите деца от вокална група „Вечният извор” с ръководител г-жа Маргарита Попова - 15 СУ „Адам Мицкевич” и Надин Георгиева – възпитаник на 54 СУ„Св.Иван Рилски”, а в настоящия момент е ученичка в музикалното училище.

Дойде ред и на спортните демонстрации от най – добрите футболисти на 153 СУ„Неофит Рилски” с ръководител Кристиян Рангелов. Футболът е един от спортовете, който дава много похвати, с които човек да решава житейски проблеми, но нямащи нищо общо с топката.

Емоциите, положителния заряд и прекрасното настроение ни насочиха към игра с еленови рога. Бързите и сръчни ученици, хвърляха ринговете на рогата. Победителите наградихме, а други поощрихме.

И отново ний се насладихме на музикалните изпълнения на вокалната група от 102 ОУ „Панайот Волов”

Продължихме с музикалните етюди на децата с ръководител Ирина Денчева.

Изненадата голяма бяха театрални интерактивни игри водени отново от Ирина Денчева, но участващи не само децата от Център за изкуства, култура и образование "София" , но и прекрасните ученици на 98 Начално училище „Св.Св. Кирил и Методий”.

В следобедните часове инспектор Емил Илиев от Главна дирекция за борба с организираната престъпност, Дирекция „Киберпрестъпност” ни запозна с дейността на Дирекцията - Какви престъпления разкриват?Как да защити човек себе си и личните си данни в Мрежата?Какво е безопасно поведение и какво е опасно поведение?

Но забавлението ни зовеше и на сцената се появиха „Врабчетата” - те радваха публиката със своите музикални и театрални спектакли, шоу-програми. Талантът на децата е невероятен.

А после поздрав най – сърдечен за прекрасния фестивал „С вяра, надежда и любов в сърцето” направи ръководителя на Централната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни г-жа Петя Петрова

Финалът на вечерта бе кастингът „Надежда търси талант”, а победителят Дебора Григорова.