Новини

<< Към всички новини

Заедно за децата на Надежда

04/09/2023
Card image cap

Стартира кампанията „Заедно за децата на Надежда“ в периода 6-25 септември - разнообразни занимания за най-малките жители на "Надежда"! Тя е част от мащабната инициатива "Заедно за децата на София"!

В навечерието на първия учебен ден, заедно с Татяна Георгиева, Председател на Комисията за децата, младежта и спорта в Столичен общински съвет каним децата и родителите от район „Надежда“ на интересни, забавни и полезни събития. Нека заедно покажем колко единна и силна местна общност сме изградили през годините!

Ден на отворени врати в административната сграда на район „Надежда“ с инж. Димитър Димов-кмет на район „Надежда“ – 13 септември 2023 г.

Елате с Вашите деца, задайте своите въпроси на тема училища, детски градини, и други образователни институции - нека заедно поставим приоритетите за развитието на образованието в район „Надежда“.

Дни на отворени врати за новия филиал на 24 ДГ „Надежда“ (жк Надежда 3) – преди официалното отваряне на врати на 24 ДГ “Надежда“ – филиал каним всички родители от район „Надежда“ да посетят най-новата гордост в нашата образователната система. Ще ви очакваме на:

19 и 20 септември 2023 г. - първа група посетители от 10.00 до 11.00 ч. и втора група посетители от 18.00 до 19.00 ч.

Посещение на Музея за история на София – за най-малките любители на историята от район „Надежда“ и техните родители предлагаме ваучери за безплатно посещение в периода 6 -17 септември 2023 г. - само в работни дни!

Адрес на Музея: гр. София, площад Бански № 1

Условие за получаване на безплатен билет: Предварително записване на телефон 0889 00 99 06 или на e-mail info@so-nadejda.com

Получаване на ваучера на ул. Кирил Дрангов 55

Един ваучер важи за: 1 родител (възрастен) с до 3 (три) броя деца/ученици до 18 годишна възраст.

Посещение на Зоологическа градина – София в периода 6-17 септември

- само в работни дни !

Каним всички малки приятели от район „Надежда“ в Зоологическата градина в град София - където може да изкарате един незабравим и наситен в емоции ден с Вашите деца – да гледате животните, да се разхождате, да почивате, да се забавлявате семейно.

Условие за записване: Предварително обаждане на телефон 0889 00 99 06 или по мейл info@so-nadejda.com

Ваучерът важи за 1 родител с до 3 деца до 18 годишна възраст.

Получаване на адрес ул Кирил Дрангов 55

Адрес на Зоопарка : ул Сребърна 1, кв Хладилника

Безплатен информационен тур на реновираната Централна минерална баня в град Банкя

Централната минерална баня е перлата на град Банкя и отвори врати точно преди 1 година. Екипът на Столичва община върна блясъка на уникалното съоръжение, познато още като Царската баня.

Каним жителите ни в дните:

на 7 септември 2023 г от 9.00 до 10.00 ч на 12 септември 2023 г., от 9.00 до 10.00 ч.

Записване: на тел. 0889 00 99 06

Без ограничение за деца и родители!

„Надежда“ – дом на големи шампиони

Едни от най-големите български спортисти са започнали своята кариера от нашия район. Нека покажем на децата ни колко важен е спорта за нас!

Заповядайте на Мини футболен комплекс „Надежда“ (жк Свобода) от 6 до 17 септември 2023 г., където едни от най-добрите треньори в детско-юношеската школа на Локомотив София ще проведат открити тренировки в различните възрастови групи. Предстои да обявим датите ни за среща на най- модерното футболно игрище в „Надежда“.

Открити тренировки по стрийт фитнес с клуб „Издигане“ – септември 2023 г.

След изключително успешната кампания за представяне на стрийт фитнес културата н училищата в район „Надежда“ през пролетта на 2023 г., продължаваме партньорството си със силните момчета от клуб „Издигане“. Те са родом от нашия район „Надежда“ и вярвам във възможностите им за развитие и победи. Ще се срещнем с тях на обновената площадка в Северен парк,до езерото и на някои от новоизграждащите се съоръжения. (градинката през църквата „Св. Дух“ и други места)

Отново ви каним на мащабния Ърбан ФЕСТ в Северен парк – 16 и 17 септември 2023 , вход от ул. Народни будители

Ще ви представим най-атрактивните градски дисциплини – стрийт фитнес, паркур, баскетбол и брейк. Ще се включим на най-дългото хоро в Северен парк и разбира се – сме поканили за спортни презентации клубовете и най-големи спортни звезди на ОСК Локомотив.

Заповядайте и в комплекс „Спортна София“ (в Зона Б 5) от 7 до 14 септември 2023 г. – каним най-малките жители на „Надежда“ на спортни и занимателни активности за деца в паркова среда.

Посещението в базата включва целодневни спортни занимания за деца с треньор и безплатен обяд. Децата се групират, спрямо избрания на място спорт. Родителите могат да оставят децата в Комплекса от 8.30 ч. и да ги вземат до 18 ч. Може да си носят вода и спортно облекло, не е необходимо да носят спортни принадлежности.

За предварително записване: 0889 00 99 06

Посещение на Зоологическа градина – София в периода 6-17 септември

Срок 6 -17 септември 2023 г. – !!! само в работни дни

Ул. Сребърна 1, кв. Хладилника

Условие за получаване на безплатен билет:

Предварително записване на телефон

Един ваучер важи за: 1 родител (възрастен) с до 3 (три) броя деца/ученици до 18 годишна възраст.

Безплатен информационен тур на реновираната Централна минерална баня в град Банкя

Адрес: Гр. Банкя, ул. Цар Симеон 1

Предварително записване на телефон 0889 00 99 06

07.09 от 09:00 до 10:00 часа

12.09 от 09:00 до 10:00 часа

Неограничено за деца иродители!

Турнир по шах за деца в Северен парк – 25 септември 2023 г.

Каним най-малките любители на тази игра да се включат в открит урок по шах, който е насочен към цялостното развитие на личността на подрастващите. Най-изиявените играчи от 16 СУ, 101 СУ и 102 СУ ще се изправят един срещу друг в битката на умовете. За начинаещие ще има демонстрация и открит урок – за да научат стратегията за победа!

Специални гости на турнира ще бъдат нашите приятели от Съюз на слепите в България, с които заедно реализирапме инициативата за маса за игра на шах за хора със зрителни увреждания в Северен парк. Това е първото съоръжение за шах, специално предназначено за незрящи и хора със зрителни проблеми. Наш партньор е д-р Иван Янев - председател на Федерация "Спорт за хора със зрителни увреждания" и член на Управителния съвет на Съюза на слепите в България.

Турнири по тенис на маса в Северен парк и парк „Надежда“ – септември 2023 г.

Децата на „Надежда“ ще имат възможност да се забавляват и да се развиват чрез един от най-популярните спортове в света – тенис на маса. Емоции, напрежение и спортен хъс ще вземат превес на септемврийските ни турнири по тенис на маса в Северен парк и парк „Надежда“!

Уроци по народни танци за деца в Северен парк – възобновяваме нашата кампания за популяризиране на българските народни танци. Първо ще танцуват най-малките жители на район „Надежда“- с хореограф Анета Вълканова.

Старт на инициативата 5 септември 2023 г., в 17.30 ч. всеки вторник и четвъртък до началото на учебната година, ще очакваме най-малките приятели от „Надежда“ в Северен парк, вход от ул. Народни будители, до Фонтана.

Изложба на рисунки – „Аз обичам Надежда!Аз обичам София“ – на 17 септември 2023 г. в Северен парк

Талантливите деца от „Надежда“ нарисуваха своите любими места от района, а ние ще представим творбите им в изложба на открито в Северен парк. В Деня на София – 17 септември ще ви очакваме в Северен парк, вход от ул. „Народни будители“.

Фестивал „С вяра, надежда и любов в сърцето“ – 19, 20 и 21 септември 2023 г. в Северен парк

На 19 септември 2023 г. сме посветили програмата на темата „Традициите и обичаите – силата на семейството и обществото“ – музика, театрални постановки, историческа работилница, Доброволчески кампании с Български младежки червен кръст , спортни демонстрации от 153 Спортно училище, срещи с публични личности и още много изненади

На 20 септември 2023 г. – сме посветили програмата на темата „Моят избор е ключ към щастието“ – куклено шоу, театрални интерактивни игри, творческа работилница, среща с експерти по киберсигурност на тема „Безопасно сърфиране на децата в интернет пространството“ и още много изненади.

На 21 септември 2023 г., сме посветили програмата на темата „За моето успешно бъдеще“ – карнавал с маски, спортни демонстрации от 153 Спортно училище, театър „Камбана арт“, вокално-театрална формация „Врабчетата“ и още много изненади!

„Надежда“ е многообразие от възможности за нашите деца – обновена образователна инфраструктура, Северен парк, спортни игрища и разнообразни информационни кампании! Заедно за децата на „Надежда"!

* Възможни са промени в Календара, предвид метеорологичната обстановка и допълване с нови активности.