Новини

<< Към всички новини

Кметът на София Йорданка Фандъкова посети обновеното спортно игрище в 101 СУ „Бачо Киро“ днес

04/08/2023
Card image cap

Над 1100 ученици, както и децата от Център за специална образователна подкрепа "Едуард Сеген", съвсем скоро ще се радват на новото игрище .

" Кметът на район „Надежда“ инж. Димов е сред най-активните кметове по инвестиции в образование и спорт. Почти всички училища в района са санирани, а това е третата завършена спортна площадка за последните няколко месеца.", каза Йорданка Фандъкова пред медиите.

Тя посочи още, че за да могат инвестициите в нова спортна инфраструктура в училищни дворове да се ползват от повече деца, предлага нова стратегия за отваряне на дворовете/ игрищата на училищата за всички граждани. В следващите месеци кметовете на райони, заедно с директорите на училища и родителските настоятелства, ще обсъдят условията, така че да се гарантира и достъп до съоръженията, и сигурност за новата инфраструктура.

Поздравявам директора на 101 СУ "Бачо Киро" Весела Иванова, която усилено работи за развитието на училището през последните години. Заедно с ученици в гимназиален етап и кметът Фандъкова, засадихме нова растителност в двора на училището.

Снимки: Георги Алексиев