Новини

<< Към всички новини

3 детски площадки ще бъдат изградени в район "Надежда"

27/07/2023
Card image cap

Отново страхотна новина за развитието на район "Надежда"!

Столичен общински съвет одобри финансиране на ремонт и изграждане на 3 детски площадки на следните места:

- цялостно обновяване на детска площадка при бл. 220 , Надежда 2

- изграждане на нова детска площадка за деца от 3 до 12 години в парк "Надежда"

- изграждане на нова детска площадка в междублоковото пространство на бл. 155/156 в жк Надежда 1

Средствата за тези обекти са осигурени от Специализирания общински приватизационен фонд и гласувани на днешното заседание на Столичен общински съвет.

"Благодаря на всички съветници, които гласуваха "за" осигуряването на съвременни условия за игра и забавление на децата от "Надежда", каза инж. Димитър Димов, кмет на район "Надежда".

"За да допълним новият облик на пространството при бл. 220 ще ремонтираме и спортното съоръжение в междублоковото пространство. Това обещание дадох на живущите при лична среща с тях и се радвам, че вече реализираме намеренията си", каза допълни той.

"Вече работим и по още много важни и нови проекти в район "Надежда", сред които 8 обекта по проект УРБиНАТ – амфитеатър, градски парк, учебна оранжерия в 15 СУ, детски площадки, реконструкция на съществуващ пешеходен мост при р. Суходолска ( парк "Надежда"), спортни площадки между блок 3 и блок 4 в жк Свобода и еко паркинг в жк Свобода", сподели той.

Предстои да започне работа и по 6 те междублокови пространства от проект "Мрежа от споделени зелени пространства в 6 столични района", финансирани по ОП "Региони в растеж". Сред тях са:

Надежда 3, при бл. 301 и бл. 302 – ремонт на съществуваща детска площадка, изграждане на стрийт фитнес площадка тип „лостова система“, обособяване на кътове за отдих, рехабилитация на алейната мрежа, изграждане на паркинг, озеленяване

Междублоково пространство в Надежда 4, при бл. 433, бл. 435 и 436 – основна реконструкция на 1 брой детска площадка, рехабилитация на алейната мрежа и озеленяване, обособяване на кътове за отдих

Междублоково пространство в жк Надежда 3 – ул. Царевец и бл. 333 – изграждане на 1 брой площадка за мини футбол на юг от бл. 333, рехабилитация на алеите по цялото протежение на пространството, обособяване на кътове за отдих около съществуващата детска площадка и новата спортна площадка

Междублоково пространство в жк Свобода, при бл. 12,13,14 и 15 – облагородяаване на пространството чрез озеленяване и рехабилитация на алеите

жк Надежда 2 - обновяване ня три броя градинки за обществено ползване в близост до църквата "Свети Дух" – чрез основна реконструкция на съществуващата детска площадка зад църквата, изграждане на стрийт фитнес площадка пред „Социални грижи“ и облагородяване на градинката пред бивше полицейско управление.

Междублоково пространство в жк Надежда 1 – при бл 101 и 102 – основна реконструкция на 1 бр. Детска площадка с две обособени зони за деца от 0 до 3 години, и за деца от 3 до 12 години, основна реконструкция на 1 брой спортна площадка за мини футбол, изграждане на 1 брой стрийт фитнес площадка, рехабилитация на алейна мрежа и облагородяване на зелени площи.

Освен всичко изброени се предвижда цялостно реновиране на детска и спортна площадка при бл. 16 в жк "Свобода"., както и още няколко важни проекта за нашия район.