Новини

<< Към всички новини

Откриване на реновирана спортна площадка в междублоковото пространство до бл. 435 в жк Надежда 4

12/07/2023
Card image cap

Председателят на Столичен общински съвет Георги Георгиев, председателят на Комисията за децата, младежта и спорта в СОС Татяна Георгиева и кметът на район "Надежда" инж. Димитър Димов откриха реновираната спортна площадка в междублоковото пространство до бл. 435 в жк Надежда 4.

Обектът е сред трите спортни площадки в район „Надежда“, които са изцяло обновени, с финансиране от Специализирания общински приватизационен фонд. Вече е готова спортната площадка в Северен парк (вход от ул. „Народни будители“) и продължаваме работа по футболното игрище в двора на 101 СУ „Бачо Киро“. Спортната площадка в жк Надежда 4 е с площ 660 кв. м. , като ремонтирахме оградата, подменихме настилката от изкуствена трева и съоръженията.

„Радвам се, че успяхме да обновим още един спортен обект на територията на район „Надежда“. Знам колко важен е спорта за развитието на децата.“, това каза инж. Димитър Димов, кмет на район „Надежда“. „Поздравявам всички Вас за спортния дух, който виждам в очите Ви. През последните години голяма част от детските и спортни площадки станаха обект на вандализъм, затова нека ги опазим възможно най-дълго“,допълни той.

Председателят на Комисията за децата, младежта и спорта Татяна Георгиева поздрави присъстващите с обновеното място за спорт. „Пожелавам ви да спортувате и да се забавлявате със своите връстници!, каза още Татяна Георгиева.

През тази година работим по 7 спортни площадки - изградихме нова спортна площадка в 15 СУ, "Адам Мицкевич", обновяваме площадката в 101 СУ, обновихме площадката в Северен парк, обновяваме спортната площадка в 63 ОУ в кв. Требич, предстои да започнем работа по изграждане на площадка за минифутбол при бл. 333 в жк Надежда 3 и основна реконструкция на спортната площадка при бл. 101/102. В рамките на проект „URBiNAT“ предстои да бъде изградена площадка за фитнес на открито. Тя ще бъде изградена в близост до 15 СУ "Адам Мицкевич". В рамките на проекта се предвижда изграждане на две спортни игрища с комбинира дейност, които ще бъдат в ж.к. „Свобода“, между бл. 3 и бл. 4.