Новини

<< Към всички новини

Фотоконкурса „Вълшебен Великден“

15/05/2023
Card image cap

Кметът на район „Надежда“ инж. Димитър Димов    награди  победителите  във фотоконкурса „Вълшебен Великден“.

Кампанията се организира от Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни – район "Надежда и в нея взеха активно участие ученици от I до XII клас от всички училища на територията на район „Надежда“. По регламент, участниците  изпращат авторски снимки на Великденска тематика. Победителите бяха класирани  според броя харесвания на фото посланията.

Церемонията по награждаването на победителите се състоя в Общински културен институт - Надежда, а официален гост бяха председателят на МКБППМН и кмет на район Надежда – инж. Димитър Димов и г-жа Мая Благоева – заместник- кмет на район Надежда“.

Призьорите получиха награди , значки  и грамоти за участието си в конкурса.

 

„Скъпи ученици, Вашите снимки ни направиха съпричастни на емоционални и неповторими моменти от  вашия свят. Поздравявам ви за активността, уменията и ви пожелавам да сбъдвате мечтите си!“, каза инж. Димов по време на награждаването.

 

Победителите в конкурса “Вълшебен Великден“ са:

• „Най-вълшебния Великден“ - Ана Василева Василева- 4. А клас в 16 ОУ "Райко Жинзифов" – фотоапапарат.

• „Най – харесвана творба“ - Деян Владимиров Янколов - 15 СУ "Адам Мицкевич", 2 б клас - игра

• *Най-споделяна творба“ – Ралица Борисова, ученичка от 8 клас в НГПФП - игра

Активността на участниците беше поощрена със специални  и лични награди – енциклопедии, книжки, /осигурени от книгоиздателство „Просвета”/, занимателни игри и т.н., а всички участници във фотоконкурс „Вълшебен Великден“ получиха тефтерче, химикал /осигурени от книгоиздателство „Просвета”/, грамота и значки на МКБППМН СО район „Надежда”.

Подрастващите бяха поздравени и насърчени за участие в повече такива прекрасни инициативи и от госпожа Валентина Кадева /книгоиздателство „Просвета”/.

  Танцовият състав и вокалната група към 98 НУ „Св.Св. Кирил и Методий”,  с ръководители Владимир Недев и Милен Денев, поздравиха гостите на събитието с   „Шопски танц” и „Пиринска китка”, а за закриване на тържествената част се насладихме на една от най – прекрасните български песни „Хубава си, моя горо”.