Новини

<< Към всички новини

Добрият пример е Надежда

20/04/2023
Card image cap

„За мен беше чест, да връча златна монета "Надежда" на пет обществени личности, допринесли за развитието на район „Надежда“, това каза инж. Димитър Димов, кмет на район “Надежда“.

Сред тях са легендата на спортната гимнастика Йордан Йовчев (категория „Спорт“), Даме Стойков, председател на Обединен спортен клуб „Локомотив“ (Категория „Спорт“), Марияна Тафрова, директор на Център за изкуство, култура и образование „София“ (Категория „Образование“), Красимир Димитров, директор на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ в Столична община (категория „Сигурност“) и Драгомир Иванов, социален работник в Агенция социално подпомагане, ДСП „Сердика“ (категория „Социални дейности“).

Под аплодисментите на стотици гости, сред които олимпийските шампиони от Токио 2020 Стойка Кръстева и Ансамбъла по художествена гимнастика, той каза, че хората са в основата на едно успешно общество.

„Заедно се докоснахме до историите на пет личности, превърнали се в положителен пример за район „Надежда“. Хиляди деца и млади хора от „Надежда“ вече спортуват, пеят, танцуват, рисуват, общуват в по-добра и сигурна среда. Смисълът от нашата съвместна работа е да вдъхновяваме още и още млади хора да бъдат Добрият пример”, допълни той.

„„Йордан Йовчев е не само голям шампион и емблема на българския спорт, той е и пример за младото поколение в България. През 2016 г, Йовчев учреди първия клуб по стрийт фитнес „Стрийт Уоркаут България“ с идеята да популяризира спорта на открито в градска среда. Той беше безрезервно подкрепен от кмета на град София Йорданка Фандъкова, която се ангажира с изграждането на модерната спортна инфраструктура за стрийт фитнес. С екипа на Йордан Йовчев работим в синхрон, за да мотивираме младите хора в „Надежда“ да изберат движението и активният начин на живот!.“, казах още по време на церемонията”, каза кметът.

От името на Йордан Йовчев наградата получи Цветан Георгиев, член на Управителен съвет на БФ по спортна гимнастика. Той връчи на инж. Димитър Димов и почетен плакет , в знак на признателност за приноса му в развитието на стрийт фитнеса в град София.

„Със своя личен пример искаме да покажем на младите хора, че с труд и усилия може да се постигне много. Освен да бъде успешни спортисти, ние искаме да участваме активно в развитието на гражданското общество. Да се обединим в името на България, като не забравяме, че добрият пример е Надежда.“, каза олимпийският шампион от Токио 2020 Стойка Кръстева по време на награждаването. На сцената в ОКИ-Надежда изгряха още „златните“ момичета от Ансамбъла по художествена гимнастика, които също поздравиха всички наградени.

„Драгомир Иванов е един от делничните герои, които превръщат социалната работа в кауза. С тази награда златна монета „Надежда“, искам да изкажа огромна благодарност към всички служители, които извършват социални дейности на територията на район „Надежда“.“, каза инж. Димитър Димов на първия награден.

„За мен е огромна радост, че имам възможността да връча златна монета „Надежда“ на директора на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ Красимир Димитров. В тази зала има много професионалисти от различни сфери, които помагат, образоват и вдъхновяват обществото ни. Това са хора, които с много труд постигат резултати, като ни дават надежда и добър пример. Огромно уважение към всички вас!.“ , каза кметът на София Йорданка Фандъкова за отличените общественици по време на церемонията, организирана от район „Надежда“ .

Председателят на Столичен общински съвет Георги Георгиев връчи третата златна монета „Надежда“ на директора на Център за изкуство, култура и образование –София Марияна Тафрова. „Държавата се гради от хората. С активни и успешни хора като г-жа Марияна Тафрова подреждаме нашият град стъпка по стъпка. Благодаря на целия екип на Центъра за дългогодишните усилия в творческото и личностно развитие на хиляди деца.“, каза председателят на СОС Георги Георгиев.

„За мен е чест, че имам възможността да връча наградата златна монета „Надежда“ на председателя на ОСК Локомотив Даме Стойков. Благодаря ви за успешното партньорство с район „Надежда“, Столична община и Столичен общински съвет. Когато всички институции се обединим - постигаме най-доброто за обществото. Поздравявам Ви за невероятния екип от треньори, които работят усилено и развиват спортистите на червено-черния клуб!”, каза Татяна Георгиева, Председател на Комисията за децата, младежта и спорта в Столичен общински съвет.

В музикалната програма участваха ВТФ „Врабчетата“, Младежки духов оркестър към Център за изкуство, култура и образование – София, Балетно студио „Артани“, а водещ на събитието беше Симеон Колев.

На церемонията присъстваха много общински съветници, народни представители, директори на училища, детски градини, социални центрове, както и олимпийските шампиони от Токио 2020 Стойка Кръстева и „златните“ момичета от Ансамбъла по художествена гимнастика.