Новини

<< Към всички новини

Стартират първите годишни обработки срещу кърлежи, гризачи и ларви на комари в район „Надежда

27/03/2023
Card image cap

Започват първите годишни обработки срещу кърлежи, гризачи и ларви на комари в район „Надежда“.

Предвид метеорологичните условия, дирекция „Зелена система“ - Столична община актуализира графиците и тази година дейностите стартират по-рано от обичайното.

График за обработки в район „Надежда“:

- На 29 март (сряда) ще се извършат обработки срещу кърлежи и гризачи на територията на район “Надежда“.

- На 25 април (вторник) и 12 май (петък) ще се извършат обработки срещу ларви на комари на територията на район „Надежда“

Обработките се извършват рано сутрин до 10:00 часа при благоприятни климатични условия и при ниско окосена трева. Третираните терени ще бъдат обозначени предварително с табели за вида обработка – използван препарат, карантинен период, фирмата изпълнител и телефон за контакт. Обработката на общинските зелени площи срещу кърлежи се извършва задължително два пъти годишно.

Съгласно предписание от Министерство на здравеопазването (Столична Регионална здравна инспекция) и с оглед качествено и ефективно провеждане на обработките са актуализирани площите към съответните райони, които предстои да бъдат обработени през 2023 година.

При получени сигнали за кърлежи, гризачи, бълхи и др. на общински терени към районните администрации ще се маркират рисковите места и ще се подават на фирмата изпълнител за допълнително третиране в рамките на определените площи и средства.

Контролът на дейностите се извършва от дирекция "Зелена система" и районната администрация, а специализиран контрол - от експерти на Столичната регионална здравна инспекция.

График на обработки на територията на районите на Столична община: https://bit.ly/3JGCcx1