Новини

<< Към всички новини

Район „Надежда“ продължава с дейностите по проект "Зеленото сърце на Надежда"

27/03/2023
Card image cap

Район „Надежда“ и Фондация "Ротари"продължават дейностите по проект "Зеленото сърце на Надежда".

Проведохме три открити урока на тема многообразието на птиците и поставяне на къщички за птици , в които взеха участие деца от 6 ДГ "Вълшебен свят" , 15 СУ "Адам Мицкевич" и 54 СУ "Св. Иван Рилски"". Голям интерес предизвика посещението на експертите от Българско дружество за защита на птиците BirdLife Bulgaria в 7 "В" клас на 54 СУ ""Св. Иван Рилски".

Димитър Градинаров от Дружеството, впечатли учениците, като им разказа интересни факти за птиците, обитаващи България.Той презентира информация за техните навици,хранене, размножаване и местообитание.

Децата сами изброиха около 10 вида птици в двора на училището. Най-интересна за малчуганите се оказа, демонстрацията по изработване и поставяне на хранилка за птици. Учениците имаха възможност да ги напълнят с храна и след това да ги закачат в двора на училището. По време на срещата с представителите на Българско дружество за защита на птиците, всяко дете получи табло с илюстрации на различни видове птици.

Основна цел на проект"Зеленото сърце на Надежда" е да възпитава екологична култура сред подрастващите. Надяваме се, че откритите уроци са допринесли за това, като същевременно научат децата как да помагат на птиците да оцелеят в естествената си среда.