Изграждане на нова спортна площадка в двора на 15 СУ "Адам Мицкевич"

15-su

15-su

Кметът на София Йорданка Фандъкова , Председателят на Комисията за децата, младежта и спорта Татяна Георгиева и кметът на район "Надежда" Димитър Димов откриха нова мултифункционална спортна площадка в двора на 15 СУ „Адам Мицкевич“.

Над 550 ученици вече ще имат модерна и безопасна среда за спорт и двигателна активност. Поздравявам представителните волейболни отбори на 15 СУ "Адам Мицкевич", които откриха съоръжението с оспорвани двубои помежду си.

Площадката е част от 12 спортни обекта на Столична община които получиха финансиране от национална програма на Министерството на образованието и науката (МОН).

Спортното съоръжение е с площ от 903 кв. м. и специализирана настилка, която позволява практикуването на четири вида спорт – футбол, волейбол, баскетбол и хандбал. Обектът разполага с ново осветление и трибуни.

"Изключителен приоритет за моята работа е спортът., каза кметът Фандъкова. "Сигурна съм, че след 1 година вие ще бъде в още по-добра спортна форма и ще постигате високи резултати на районно и градско ниво. София е Европейска столица на спорта, а следващата година ще бъде Световна столица на спорта, напомни тя. Кметът посочи, че това е благодарение на инвестициите за развитието на масовия спорт в града, както и "на великите спортисти на България, които стоят винаги до нас". Район "Надежда" е един от най-спортните райони, благодарение и на кмета на района Димитър Димов, който полага огромни усилия, а аз му помагам, каза още Фандъкова.

Кметът на София коментира и скейтборд площадка, която се изгражда в района. По думите ѝ тя е поела ангажимент към младите хора на София и към Българската скейтборд федерация. Продължаваме с изграждането на спортни площадки, както и с инвестирането в стрийт спортове, посочи още Фандъкова.

Председателят на Комисията за децата, младежта и спорта Татяна Георгиева поздрави учениците и ръководството на 15 СУ "Адам Мицкевич" с новата придобивка. Тя отбеляза, че очаква младежите от район "Надежда" да потвърдят и надградят своето първо място от Спортния куиз на Столична община. Пожелавам ви да спортувате и да се забавлявате със своите връстници!, каза още Татяна Георгиева.

"Щастлива съм, че нашето училище има дълго чаканата спортна площадка. Благодаря на инж. Димитър Димов и Йорданка Фандъкова за усилията в спечелването и реализирането на този проект. ", каза д-р Ваня Минева, директор на 15 СУ "Адам Мицкевич".

През тази година работим по 7 спортни площадки - изграждане на площадка в 15 СУ, обновяване на площадка в 101 СУ, обновихме площадката в Северен парк, обновяваме площадката при бл. 435 в Надежда 4, обновяваме спортната площадка в 63 ОУ в кв. Требич, предстои да започнем работа по изграждане на площадка за минифутбол при бл. 333 в жк Надежда 3 и основа реконструкция на спортната площадка при бл. 101/102.